După părerea mea, o femeie frumoasă este cea care are un zâmbet frumos. Indiferent dacă poartă machiaj sau nu, dacă este îmbrăcată in trening sau în rochie, o dantură perfectă o va scoate mereu în evidență.

 Read this post in english!

Am să îți povestesc experiența mea în ceea ce privește aparatul dentar. Într-o zi, am decis să îmi îmbunătățesc zâmbetul, deoarece eram nemulțumită de câteva aspecte în legătură cu dinții mei.

Iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont:

-alege-ți cu atenție ortodontul deoarece te vei întâlni cu acesta în fiecare lună;

-înarmează-te cu multă răbdare;

-fii încrezătoare in rezultatele care vor apărea;

-așteaptă-te să te prindă minim două aniversări cu aparatul;

Atunci când am intrat pentru prima dată în cabinetul doamnei doctor, mi-a fost explicat în detaliu de către aceasta despre toată evoluția danturii mele si îngrijirea corectă a aparatului dentar. Mi-a făcut un control la dinți si mi-a explicat ce va fi modificat.

Am fost foarte încântată când am sesizat profesionalism din partea ortodontei mele.

Peste o săptămâna m-am prezentat la cabinet pentru a-mi monta aparatul dentar. Am ales aparatul metalic fix, deoarece mi s-a explicat că este cel mai eficient, când vine vorba de timpul purtării acestuia.

UN MIT care m-a descurajat a fost „te va durea atât de rău încât nu vei putea nici să mănânci”. Ei bine, la mine aproape nu a existat durere. Într-adevăr, in prima zi am simțit un disconfort dar până la urmă este normal având in vedere că un corp străin se află in cavitatea ta bucală.

Săptămânile au treceau iar eu începusem să mănânc cam… orice, inclusiv GUMĂ de mestecat. Sosise ziua în care m-am dus la primul control de rutină. Totul era bine.

Am ajuns in cea de-a doua etapă, următorul an. Totul mergea perfect, evoluția se vedea din plin. La una dintre consultații, d-na doctor mi-a dat niște elastice micuțe pe care a trebuit să le port zilnic, în afară de momentele în care mâncam. A fost destul de incomod și parcă a durat o veșnicie.

În cele din urmă am ajuns la final, eram mulțumită de dantura mea deși încă aveam aparatul.

SINGURA DURERE MINORĂ este aceea în care porți acele elastice.

IMG_3187

Dacă ai probleme asemănătoare cu ce am avut eu , vor exista niște elastice albastre, micuțe, care vor fi puse intre dinți. Acelea sunt GROAZNICE, însă nu trebuie purtate mut timp, deci vei scăpa repede.

În ceea ce privește datul aparatului jos, trebuie să recunosc că am avut mari emoții, însă a decurs totul foarte repede si simplu. Mi-a dat jos ligamentele (elasticele acelea colorate care țin sârma), apoi sârma, iar la final a îndepărtat brackeții cu o „pilă” pentru dinți. Mi-a curățat în profunzime dinții și mi-a dat în mână o oglindă.

Atunci când am văzut ce zâmbet frumos am obținut, am știut că a meritat absolut tot.

CÂTEVA INDICAȚII UTILE PENTRU PURTĂTORII DE APARAT:

-dacă simți presiune după activarea lunară a aparatului ia NUROFEN/IBUPROFEN

-acordă-i atenție periuței interdentare, dacă nu ai grijă suficient la igienă, pot apărea pete galbene/maro pe dinți

IMG_3186

-evită acadelele pentru a preveni desprinderea braketului

-cere ceară ortodontului; această ceara specială te va ajuta să previi durerea (vor apărea leziuni la obraji/buze/limbă din cauza elementelor aparatului)

-încearcă toate culorile ligamentelor(evită galbenul si albul) NU te feri de negru și transparent

SUCCES, merită!

 

colaj

 

final.png

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *