•Pe oricine întrebi despre secretul unui corp de invidiat îți spune că sportul este cheia. Ei bine de-a lungul timpului mi-am dat seama că de fapt cel mai important factor sunt arderile.

•Whoever you ask about the secret of an enviable body tells you that sport is the key. Well, over time I realized that the most important factor is burning.


Read this post in english!

Pe oricine întrebi despre secretul unui corp de invidiat îți spune că sportul este  cheia. Ei bine de-a lungul timpului mi-am dat seama că de fapt cel mai important factor sunt arderile, care alcătuiesc metabolismul. Nu toate domnișoarele sunt norocoase din punctul acesta de vedere, așa că m-am gândit să vă dau câteva ponturi despre „crearea unui corp armonios”.

Să încep totul cu o scurtă poveste despre “descoperirea” pe care am făcut-o. Din cauza anumitor concepte legate de „ femeia ideală”, ajunsesem să nu mă mai simt bine în „propria piele”. M-am decis să îi fac o vizită doamnei nutriționist, pentru a știi exact în ce stadiu mă aflu (țin să menționez că am încercat o mulțime de diete, din cauza unora ajungând la spital cu anemie). I-am spus de la început că nu îmi place să fac sport și că nu consum deloc pâine. Primul lucru pe care acea doamnă m-a pus să îl fac, a fost să mă descalț și să mă urc pe un cântar (extrem de ciudat). Acela mi-a măsurat greutatea, retenția de apă, dar și grăsimea pe care o adăpostește corpul meu. Atunci când m-am așezat în fața ei, mi-a spus că ar trebui să mă simt norocoasă deoarece am foarte puțină retenție de apă și grăsime. Am fost uimită deoarece mereu m-am considerat mai „plinuță”.

CUM ȘTII CE TIP DE METABOLISM AI? (cum îmi dau eu seama)

-metabolism leneș: tot ce mănânci se depune, balonare

-metabolism normal: mâncarea se digeră normal, menții greutatea

-metabolism accelerat: ești mereu în formă, oricât ai mânca nu te îngrași

CUM ACCELERĂM ARDERILE?

-mese mici și dese (aproximativ ¾ mese)

-lichide: bea multă apă (are o mulțime de beneficii)

-somn

-alimente cheie: ouă, avocado, ghimbir, iaurt, mere, ardei iute, spanac, ananas, ovaz

                

!CE FAC ATUNCI CÂND EXAGEREZ CU MÂNCAREA ÎNTR-O ZI? Îmi curăț un pomelo si mănânc 2 felii, acesta mă ajută să mă simt în formă.

Fă-ți timp cel puțin o dată pe săptămână pentru o plimbare prin parc. Aceasta îți va face bine organismului, deoarece oxigenarea este importantă.

Fă-ți un program pe care să îl respecți când este vorba de mese

Mănâncă sănătos, nu te gândi doar la slăbit, asta îți va îngreuna “treaba” . Până vine schimbarea, acceptă-te așa cum ești!

Dacă vrei mai multe detalii despre organismul tău când vine vorba despre arderi, nu ezita să te duci la nutriționist. Este important să discuți cu cineva specializat despre asta.

Consumă fructe si smoothie-uri

 

             Sper să te ajute acest articol, te rog dacă ai ajuns până aici, scrie-mi în secțiunea de comentarii despre secretul tău care te menține in formă.

One thought on “O siluetă de invidiat pentru neiubitoarele de sport

  1. Miguel says:

    Do you have any type of suggestions for writing write-ups?
    That’s where I constantly battle as well as I just wind up staring vacant screen for
    long period of time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *