•De cele mai multe ori, ne confruntăm cu problema adolescenței, acneea. Fiecare om are necesități diferite în ceea ce privește tratamentele pentru față, însă m-am decis să îți dau mici ponturi despre ten care sunt sigură că te vor ajuta. •Most of the times, we face the problem of adolescence, acne. Everyone has different needs for face treatments, but I’ve decided to give you little tips about who I’m sure they’ll help


Read this post in english!

De cele mai multe ori, ne confruntăm cu problema adolescenței, acneea. Fiecare om are necesități diferite în ceea ce privește tratamentele pentru față, însă m-am decis să îți dau mici ponturi despre ten care sunt sigură că te vor ajuta,  îți voi povesti despre experiența mea cu acneea, dar și cum am scăpat de ea într-un timp scurt.

Reguli de aur pentru un ten „curat”

-curăță tenul în fiecare seară, NU dormi niciodată machiată, indiferent de cât de obosită ești

-renunță la atinsul feței pe timpul zilei

-evită băuturile acidulate

-NU folosi produse expirate deoarece fața ta absoarbe tot ce aplici pe ea

-investește în produse de calitate (ce e pentru tine, niciodată nu e prea scump)

-aplică întotdeauna o cremă hidratantă pe față înainte să te machiezi (va face minuni)

Acum că am lămurit câteva aspecte de care trebuie să ții cont tot timpul, voi trece la experiența mea, în speranța, că la rândul tău, vei ține cont de anumite lucruri.

În decurs de 2 ani am încercat tot felul de creme, geluri și diete pentru a scăpa de acnee. Am ajuns să renunț la lapte, la brânzeturi și alte grăsimi, însă fără vreun efect miraculos. Am încercat inclusiv măști de față cu fructe, miere, și altele, dar niciun rezultat… .

Am decis să merg la un dermatolog iar acesta mi-a prescris Zinerit. L-am cumpărat de la farmacie și l-am folosit timp de 2 săptămâni, până a început să mi se „ardă” pielea (ce e drept nu mai aveam coșuri atât de multe). Începusem să am coji și pete roșii, iar atunci m-am oprit din tratament. Eram fără speranță crezând că voi mai avea mult de suportat acneea, și am început să folosesc doar un săpun de casă, acneea era la fel de pronunțată. De ziua mea, am primit cadou un set (travel size) de la La roche-posay. Trecuse o perioadă și am spus să le folosesc pentru a le termina înainte să expire. Le-am folosit aprox. o săptămână și acneea mea aproape că nu mai exista. Am fost atât de încântată încât m-am dus la farmacie și am recumpărat tot setul (cremă + gel de curățare). Trebuie să îți spun că, crema este foarte recomandată ca bază pentru machiaj.

0268E428-9C5D-4428-B746-3AF6F3AD17DF

Câteva detalii importante:

-Folosește produsele două săptămâni, apoi fă o pauză de câteva zile

-Nu te panica dacă apare acnee pe perioada menstruației, este absolut normal

Acum că am ajuns până aici, îți recomand să încerci toate variantele posibile deoarece se poate ca fața ta să nu reacționeze bine la produsele acestea, dar să fie ajutată de alte remedii. Nu strică un control la dermatolog deoarece poți fi norocoasa la care să funcționeze tratamentul recomandat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *