•Este ora 23:34 și m-am hotărât să vă împărtășesc gândurile mele înainte să dorm. Am stat și m-am gândit la cuvântul „femeie” și ce înseamnă cu adevărat frumusețea. •It is 23:34 and I decided to share my thoughts before I slept. I stayed and I thought of the word “woman” and what really means beauty.


Read this post in english!

Cum oamenii cataloghează  frumoasă o fată/femeie, după forme sau față. Nu găsesc nimic greșit în asta până la momentul în care, pentru societate există anumite standarde, iar cele care nu au măsurile de 90-60-90, cele care au acnee sau sunt plinuțe nu se încadrează în „ideal”.

Aș vrea să schimb acest concept de ideal deoarece consider că nu este sănătos pentru noi. Este bine să vrei mai mult de la tine, să ai kilogramele ideale corpului tău, să ai forma feței și a pomeților în funcție de structura ta și restul, însă totul până la înfometare, și măsuri drastice doar pentru că  vezi femei pe instagram, tumbl, pinterest și restul, care au corpul perfect și fața fără nici măcar un rid sau un semn.

Urăsc această gândire „vreau să mă schimb pentru a fi pe placul altora”. Consider că dacă vrei o schimbare, o faci strict pentru tine, pentru a te simți bine în pielea ta.

Si apropo.. nu vi se pare că toată lumea seamănă cu toată lumea? Toate vor aceiași formă a nasului, toate vor același fel de buze, toate au același bronz, toate au aceiași formă la sâni și lista poate continua.  Tot ceea ce vreau să spun este că ador schimbările, îmi plac operațiile estetice cu măsură, și apreciez femeile care vor să fie frumoase pentru ele, dar am o problemă cu acele persoane care influențează gândirea unui om despre el, doar pentru un defect sau două, care până la urmă oferă statutul de unic, într-o lume tot mai plină de…copii.

De curând am realizat cât de puțin a ajuns să conteze părerile răutăcioase, atunci când persoana de lângă, mă apreciază în totalitate, și îmi iubește inclusiv așa-zisele „defecte”.

Pun în ghilimele acest cuvânt, deoarece încep tot mai mult să cred că nu există defecte, ci doar caracteristici unice, care ne scot din anonimat și ne fac diferiți.

Sper că această confesiune, care pe mine m-a eliberat interior, să vă schimbe măcar puțin gândirea despre termenul de „frumos exterior”. Nu am mai scris despre frumusețea interioară deoarece, acest gen de articole se găsesc peste tot, și de asemenea, în această seară, m-am gândit strict la ceea ce v-am spus.

 

image1

6 thoughts on “Despre frumusețe și defecte

  1. Irina P. says:

    uitam sa fim unici… efectul de turma castiga triumfator in zilele de azi si culmea tot noi suntem nemultumiti…

    schimbarea vine din interior… frumusetea se exteriorizeaza din interior si din felul tau de a fi. degeaba e frumos/frumoasa daca pe gura ies cuvinte vulgare ca la piata sau habar n-are cultura.

    toti suntem cu calitati si defecte, toti suntem frumosi in felul nostru… numai ca nu stim ce sa facem cu ea si cand se observa ca un grup de oameni care isi fac modificari fizice sa le spun si castiga, atunci… probabil din disperare… o fac si ei.

    in concluzie nimeni nu-i perfect si cine ma place, ma place asa cum sunt! in primul rand sa ma plac pe mine insumi, apoi restul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *