•Se spune că mâncarea de dimineață este esențială unei zile reușite. De aceea vă voi sugera câteva idei de meniu pentru zilele în care vă grăbiți dar și pentru momentele liniștite din anumite dimineți. •It is said that morning food is essential to a successful day. That is why I will suggest some menu ideas for the days you are in a hurry, but also for the quiet moments of certain mornings.


 Read this post in english!

 Voi începe cu perioadele agitate din prima parte a zilei, pentru că de cele mai multe ori suntem pe fugă pentru a fii punctuali sau pur și simplu pentru a fii ca mine.. persoana care alege să mai doarmă 20 de minute în loc să mănânce. De aceea am să vă dau câteva rețete care vă vor ușura mult diminețile.

 Unul dintre mic dejun-urile preferate este carnea presărată cu multe condimente. În general o prepar seara în „tigaia magică” (Dry Cooker) cu condimentele, iar a doua zi o mut din bolul de sticlă într-o caserolă. Ca desert îmi place să adaug ananasul în acest meniu, deoarece are multe proprietăți și este foarte gustos. De asemenea și pe acesta îl tai cubulețe seara și îl pun în frigider până dimineața următoare.

carne blog

Iaurtul face parte din alimentația mea mai mult de 40%, acesta fiind sănătos și având un gust, care din punctul meu de vedere este delicios. Pe acesta îl achiziționez în cutia specifică de carton, de la produsele bio. Atunci când îl iau la pachet, într-o pungă pun ori niște biscuiți cu ovăz, ori o banană.

Acum să vorbim despre acele dimineți în care nu ne presează timpul, în care ne trezim după ora 9 și suntem total relaxați. În acele dimineți prefer mâncăruri calde, dar ușor de făcut, deși.. adevărul este că ador acele momente în care pregătesc mâncarea fără a mă grăbi cineva, dar din păcate asta se întâmplă destul de rar deoarece în cursul săptămânii, majoritatea oamenilor sunt ocupați.

Când vine vorba despre aceste începuturi de zi, îmi place foarte mult omleta în care adaug ardei gras, brânză, cașcaval, condimente și… suflet. Lângă aceasta adaug niște roșii cherry și castraveți. nu uităm însă de desert, care pentru mine este ideal dacă cuprinde căpșuni tăiate cu zahăr sau struguri .

omletacapsuni

Un alt meniu delicios este „budinca” de spanac cu puțin măr, care merge ideal cu niște fulgi de ovăz și câteva felii de măr. Mie personal îmi oferă energie pe tot parcursul zilei. Acesta în general necesită mai apoi un biscuit sau ceva din tărâțe.

spanac.jpg

 În ceea ce privește lichidele, nu plec nicăieri fără o sticluță de apă, iar acasă îmi mai adaug uneori în apă „un stropde lămâie sau sirop de soc, pentru a avea un gust plăcut. Nu trece nicio zi în care să nu beau 2 litrii de apă, deoarece am făcut această greșeală și în timp, mi-am dat seama cât de benefică este apa în viața noastră.

  Sper că v-a inspirat acest articol deoarece știu cât de greu este să îți găsești un mic dejun pe gustul tău, astfel încât să te încadrezi într-un anumit timp. Nu uitați, dacă vreți o zi frumoasă, încărcați-vă pozitiv încă de dimineață cu „forțe proaspete”, în concluzie, NU săriți peste micul dejun!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *