•Când spunem bio, ne referim la tot ce înseamnă sănătos, excluzând aditivii alimentari, iar atunci când mizăm pe alimentația nesănătoasă este vorba despre chimicalele cu care sunt crescute/procesate alimentele. •When we say bio, we mean everything that means healthy, excluding food additives, and when we count on unhealthy food, it’s about the chemicals that food is grown / processed.
Read this post in english!
Alimentele bio ne îmbunătățesc considerabil viața, ne fac să ne simțim mai energici ,ne mențin la o greutate potrivită și ne ajută întregul sistem. Termenii „bio”, „eco” și „organic” diferă doar la termen, însă sensul este același.
Din propria experiență, schimbarea stilului de alimentație a fost cea mai bună alegere. În timp, am reușit să reduc consumul de coloranți, îndulcitori și agenți de îngroșare. Am înlocuit zahărul alb cu cel de ștevie, acesta fiind de 4 ori mai dulce decât cel normal, am renunțat la carnea de porc. Am realizat cât de mult mi-a schimbat viața, am devenit mult mai sigură pe sănătatea mea.
V-ați întrebat vreodată de ce alegeți fast-food-ul? Ei bine estetica oferită de către coloranți, reclama dar și limitarea timpului alocat pentru mese este cauza. Din nefericire, mai bine de jumătate din populație este afectată. Numărul oamenilor suferinzi de obezitate este in creștere, iar o treime dintre infarcturi sunt din cauza regimului alimentar haotic, susține profesorul de medicină Salim Yusuf. Alimentele fast-food afectează creierul în anumite cazuri.
Produsele bio sunt mai scumpe decât cele fast-food și se bazează pe raportul preț-calitate.
Consider că oamenii din jurul nostru ne pot influența atât pozitiv cât și negativ. Să vă dau un exemplu: atunci când sunteți cu grupul de prieteni in oraș, iar aceștia preferă mâncarea nesănătoasă, aveți tendința să faceți ca ei, însă dacă aveți niște prieteni cu un regim alimentar echilibrat, inevitabil le veți “fura” din obiceiuri. De asemenea, materialele de pe mass-media ne pot influența și ele. De multe ori văd video-uri cu procesul prin care alimentele fast-food sunt obținute, iar apoi, în colțul paginii apare o imagine cu un ambalaj frumos, în care se află diferite ”bombe calorice”.
Cineva spunea “nu te pot schimba, dar te pot face să înțelegi”.
Surse: „Ești ceea ce mănânci”-Dr. Gillian McKeith
„Mica biblie a nutriției”-Earl Mindell &Virginia Hopkins
„Puterea miraculoasă a apei”-Dr. Fereydoon Batmanghelidj
„Adevărul despre nutriție sănătoasă și diete. Ortodietoterapie”-G. Mencinioposchi