•Mulți se întreabă înainte de a începe „mersul la sală” anumite lucruri, însă majoritatea părerilor sunt împărțite. Ei bine, desigur că un antrenor de fitness îți va spune ceva, iar un începător va avea cu totul alt răspuns în ceea ce privește acest subiect. •Many are asking themselves before going to “going to the hall” certain things, but most of the opinions are divided. Well, of course, a fitness coach will tell you something, and a beginner will have a whole different answer to this topic.


Read this post in english!

Nu sunt profesionistă și deocamdată am experiență puțină în ceea ce privește sala, însă vreau să vă împărtășesc experiența mea de până acum.

Astăzi îți voi spune ce m-a determinat să merg la sală, cum am ales locul și care au fost impresiile mele atunci când am început să iau contact cu această „lume”.

Am decis să merg la sală deoarece am vrut o schimbare pozitivă, și pot spune ca o influență puternică a venit din dorința de a arăta în fiecare zi tot mai bine.

Atunci când am intrat pentru prima dată în sala de sport

Când am pășit pentru prima oară în acel loc trebuie să recunosc că aveam emoții, și a fost destul de neplăcut faptul că aveam impresia că toți s-au întors înspre mine(vei păți la fel dar te obișnuiești repede). A fost complicat primul antrenament deoarece era ceva nou pentru mine și îmi doream să aprofundez cât mai multă experiență.

În ceea ce privește după sală, două zile am avut febră musculară la nivelul picioarelor(coapse în special), dar a trecut și totul a fost ok.

Am avut antrenor?

Consider că atunci că atunci când ești la început de drum, este foarte important să ai pe cineva care să te îndrume atât în alimentație cât și în ceea ce privește exercițiile.

Fiecare corp este diferit și necesită un alt tip de exerciții, de asemenea un antrenor va știi exact de ce ai nevoie și te va învăța să execuți corect exercițiile.

Am avut, am și voi mai avea antrenor deoarece acesta mă ajută să evoluez mai repede. De ce spun asta? Sunt persoane care fac doar cardio 3 ore și au rezultate întârziate, dar și persoane care fac o oră de sală intens atât cardio cât și greutăți și au rezultate chiar după primele 6 luni( depinde de corpul fiecăruia).

Cum am ales sala potrivită?

Este foarte dificil să găsești din prima un loc potrivit pentru că de cele mai multe ori părerile diferă de la o persoană la alta și nu întotdeauna ceea ce vezi pe internet este și real.

Am ales sala după ce am fost în mai multe locuri însoțită de un antrenor, iar acesta a observat care sală este suficient de dotată cu aparatele necesare, în timp ce eu eram atentă la aerul din sală, dacă este unul curat, dar și la tot ce ține de igiena sălii.

 

Ce mi-am pregătit pentru sală?

Bun, după ce am stabilit în ce sală facem antrenamentul este foarte important să îți pregătești o geantă pentru sală în care să ai:

-prosop mic(va trebui să îl iei cu tine în sală pentru aparate)

-sticlă cu apă (îți recomand să iei două sticluțe mici, una pentru atunci când  termini)

-adidași(la început investește într-o pereche de adidași cu prețul între 150-200 lei, recomand Hervis)

-deodorant, balsam de buze, șervețele umede demachiante, prinzătoare de păr

-echipamentul: bluză+ pantaloni(recomand Decathlon)

-Bluză de schimb

-o pereche de șosete sport pentru sală

-NU uita buletinul pentru că îți va folosi ca garanție la sală

 

Acestea fiind spuse, îți urez succes cu antrenamentele și te sfătuiesc să faci asta din plăcere pentru că te relaxează, te transferă într-un alt univers, fără gânduri din viața de zi cu zi, și de asemenea, te va ajuta să arăți exact cum ți-ai dorit mereu!

adidasi

greut.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *