•Subiectul de astăzi? Mâncarea. Încercând tot felul de diete și înfometări  mi-am format anumite percepții despre corpul uman pe care le voi prezenta în blogul de astăzi.


Read this post in english!

Subiectul de astăzi? Mâncarea. Nu de puține ori am primit sfaturi precum „dacă nu mai mănânci vei arăta bine”, „dacă nu bei zilnic 2 litrii de apă te îmbolnăvești”, „mănâncă fără pâine”, „nu mai mânca niciodată  fast-food”, încercând tot feluri de diete și înfometări  mi-am format anumite percepții despre corpul uman.

Conform doctorilor, este foarte important pentru sănătate să consumi zilnic fructe, legume, carne, și produse lactate. Nutriționiștii te îndeamnă să eviți cartoful, bananele și multe alte alimente.

Ei bine părerea mea este că, pentru a-ți descoperi nevoile corpului, este foarte important să încerci mai multe soluții. Dacă ești plinuță, mergi la sală de 3 ori pe săptămână și  informează-te despre diverse trucuri în privința mâncării.

Dacă vrei pur și simplu să te menții la greutatea deja existentă, nu uita de sport. Acesta este cel mai important ajutor. Mănâncă tot ceea ce corpul îți cere și nu regreta.

Aud foarte des fete care se plâng că sunt grase deoarece au 60kg sau mai mult. Depinde de înălțimea și de construcția fiecăruia. Dacă cineva are o construcție mai solidă, nu va avea niciodată un corp de model pentru că nu îi permite structura, sau o fată foarte slabă și înaltă, mănâncă oricât și nu se îngrașă deoarece are arderi bune de la „mama natură”.

În concluzie este bine să ai grijă la câteva aspecte în ceea ce privește alimentația și sportul, însă de multe ori trebuie să ne mulțumim cu ceea ce am primit, pentru că anumite trăsături ale corpului nu se pot modifica decât prin operații estetice sau ani de sală intens.

pizza.jpg

Trucuri pentru o siluetă perfectă:

-mănâncă zilnic câte un fruct (nu exagera cu acestea deoarece conțin mult zahăr în cantități mari)

-ia-ți mereu cu tine o sticlă mică de apă când pleci, încearcă să bei în fiecare zi minimum un litru de lichide(dacă în anumite zile nu îți cere organismul mai mult de 1 l de apă nu vei păți nimic, te asigur)

-atunci când îți faci diverse lucruri la birou, ia-ți cana preferată și umple-o cu ceai

-fă-ți timp să mergi sâmbăta la plimbare în parc

-mergi la sală pentru sport, nu îți cumpăra propriile aparate( vei fi mai motivată să faci exerciții atunci când mergi într-un loc plin cu oameni energici)

-mănâncă de 2 ori pe săptămână ceea ce ai poftă, evită KFC, MC, etc. din motive de sănătate, însă poți să cauți rețete pentru aripioare picante și să faci propriile tale meniuri, chiar la tine acasă

-înlocuiește zahărul alb obișnuit cu cel din trestie

-mănâncă atunci când ai poftă ciocolată, dar ai grijă la cantitate

-nu uita de ciorbe, acestea sunt foarte importante în digestie

În concluzie, ai grijă să mănânci cât mai sănătos, însă mulțumește-ți din când în când micile pofte.. ? ?

mancare blog

pizzamancare blog 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *