În acest articol vei găsi toate informațiile referitoare la Egipt, curiozități pe care sigur nu le știai dar și lucruri necesare de luat în bagaj.


Încep prin a-ți povesti mica istorioară a pregătirii pentru a vizita țara:
Ei bine, de obicei mă informez despre un loc în care merg, atât ca și climă cât și ca oameni, mâncare, etc. Am găsit articole în care scria că peste tot în Egipt este interzis să lași umerii, coatele și genunchii descoperiți, ca femeie, dar și site-uri care recomandau să te îmbraci cum îți place ca să te simți tu bine.
În concluzie, deoarece știam că sunt grade cuprinse între 25-32 pe timpul lunii aprilie, am ales să îmi pun în bagaj doar 2 perechi de pantaloni scurți(durata vacanței fiind de 7 zile), 4 tricouri, am luat un trening dar și o pereche de pantaloni largi și foarte comozi, lungi, pentru excursiile dinafara resortului. Din geanta de voiaj nu au lipsit costumele de baie și loțiunile pentru protecție solară.
Acum că am inclus o parte din necesarele excursiei, trecem la detaliile importante pe care sigur nu le știai, însă care te vor ajuta:
-ochelarii de soare sunt esențiali
-nu uita de o jachetă deoarece primăvara este destul de răcoare pe timpul serii
-ia-ți bani mărunți deoarece bacșișul este sfânt pentru egipteni
-nu uita de pastilele pentru indigestie deoarece apa de acolo nu este întocmai…cea mai bună
-dacă ești o persoană activă pe rețelele de socializare îți recomand să intri într-un magazin micuț și să întrebi de cartela vodafone cu internet. Eu asta am făcut și am cumpărat-o pe cea cu 6gb, însă am consumat doar 4. Îți recomand să nu te bazezi pe wi-fi-ul din hoteluri.
Ce m-a surprins în această țară:
+au două clase sociale, cei de jos și cei medii
+ igiena din toaletele publice
+nu au reguli de circulație
+acele mașini care transportă fructe și legume

eg11.jpg
+nu au semne de circulație
+au locuri special amenajate pentru rugăciune
+nu au blocurile terminate pentru a nu plăti impozite

eg8.jpg
+au cea mai bună brânză Feta pe care am mâncat-o vreodată
+portocalele sunt de 10 ori mai zemoase decât cele de la noi
+cartofii sunt foarte gustoși

Alte sfaturi: nu ezita să vizitezi toate locurile propuse de aceștia deoarece vei rămâne profund impresionat de tot ce vei afla și vei vedea.
În următoarea postare îți voi povesti în detaliu fiecare excursie din Egipt , așadar dă un like acestei postări dacă ți-a plăcut și dorești și altele!

eg12345.jpgeg123eg 2eg7778888eg8888888.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *