Nimic nu se compară cu o vacanță bine meritată pe litoral.  Ar trebui ca toți să mergem măcar o dată pe an la mare, indiferent că vorbim despre România sau alte țări. Nu de puține ori se întâmplă să ne întoarcem din concediu cu mai multe kilograme în plus față de cele inițiale. De ce?  Fiind departe de casă ne distanțăm și de obiceiurile și principiile pe care le respectam până acum în ceea ce privește alimentația și chiar însuși sportul.

Câteva OBICEIURI pe care le respect cu strictețe atunci când merg în vacanță la mare: Întotdeauna mă trezesc “cu noaptea-n cap”, mai exact la ora 5, pentru a mă bucura de aerosolul natural de care am parte, plimbându-mă pe malul apei, în timp ce admir cum răsare soarele… Ce am remarcat în timp este greșeala anumitor oameni de a mânca la ore târzii pe scuza “sunt in vacanță”, aproximativ toate hotelurile care au all inclusive impun un program perfect pentru a respecta această regulă, cina începând de la ore nu foarte târzii..

Când suntem departe de casă, preferăm restaurantele, iar din acest motiv, uităm să ne hidratăm cu adevărat, comandăm băuturi răcoritoare (sucuri) sau cafele, iar apă.. . De aceea nu merg la mare fără un bax de apă, din care folosesc sticle pentru plajă, camera de hotel, etc.

Hidratarea și îngrijirea pielii din exterior, este de asemenea foarte importantă, iar aici mă refer la cremele cu factor de protecție solară, ulei de corp, creme, și apa micelara de nelipsit din geanta de voiaj, deoarece este esențial să curățăm fața dupa fiecare ieșire la plajă… Când vine vorba de sport, recomand cu seriozitate pasul grăbit dimineața și seara câte 30 de minute, și muuulte plimbări lungi pe litoral…

Pe plajă îți poți ocupa timpul citind cartea preferată, sau alte activități, dar NU adormi cu capul în soare!
Vacanță plăcută! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *