Sunt sigură că la un moment dat, toți am trecut printr-un val încețoșat de confuzie, nemulțumire și disconfort, la adresa noastră, și știu cât este de greu să găsești calea spre mai bine atunci când simți că nimic nu funcționează așa cum ar trebui.

Deseori te simți pierdut, și parcă te afunzi tot mai tare în prăpastia necunoașterii, dar adevărul este că nu faci nimic pentru a repara o situație neprevăzută, ca asta. Cum știi când să spui stop nedumeririi și să creezi un nou început? Cum să te redescoperi, să simți că faci ceva cu viața ta? Mie mi-a luat luni, cărți de dezvoltare personală și multe ore de meditație, pentru a ajunge la o concluzie, pe care o vei afla și tu.

  Probabil te-ai întrebat cel puțin o dată, cine ești cu adevărat. Cred că nici acum nu ai un răspuns bine definit, iar dacă tu crezi că atunci când vei fi împlinit pe toate planurile vei știi, ei bine e adevărat, însă nu se va întâmpla niciodată, noi oamenii având mania dezvoltării constante, uneori fără să apreciem și ceea ce se regăsește deja în viața noastră, iar cu fiecare succes împlinit, vom dori un altul mai mare și poate mai valoros.

   Revin la subiectul principal, și anume cum ar trebui să te transformi în varianta ideală, primul pas fiind recunoașterea. Pentru a evolua, trebuie mai întâi să acceptăm că poate fi și mai bine, și să avem încredere în noi, în primul rând. Tu ai încredere în capacitățile tale?

 În momentul în care ești conștient că poți fi mai bun, jumătate din proces este gata și tot ce mai ai de făcut este să îți exploatezi toate resursele.

CEVA NOU

Apucă-te de un sport, fie că este vorba despre fotbal, înot, tenis sau altele, mergi la cursuri de perfecționare, participă la conferințe și creează-ți liste.

 Ce liste?

Am să îți dau ca exemple două liste:

 -Lista săptămânii, pe care o scrii duminică seara, cu prioritățile din acea săptămână care va urma, target-uri, dorințe (de exemplu “îmi doresc o pereche nouă de cercei”)

-“Lista” minții, cea pe care o vei completa seara când te pui în pat, după o zi agitată, în care analizezi comportamentul propriu ( “Cum am fost de dimineață? Trist? Vesel?, Cum am recționat cand colegul mi-a cerut o favoare?”), la final îți vei da seama de lucrurile pe care le-ai facut greșit, iar data  viitoare cu siguranță le vei îmbunătăți.

ACCEPTĂ CĂ AI NEVOIE

Ia-ți timp pentru tine, fă plimbări lungi seara prin parc, admiră stelele înainte să adormi, plângi când simți că trebuie să o faci și meditează. Toate astea împreună te vor ajuta să te echilibrezi, să te cunoști mai bine.

ANALIZEAZĂ

Atât dimineața, cât și seara, uită-te în oglindă și împarte-o în două jumătăți, o parte bună și o parte rea, apreciază și mândrește-te cu partea ta bună, observă și analizează cealaltă parte dar..

NU TE JUDECA

 Suntem liberi să decidem ce credem că e mai bine pentru noi, chiar dacă poate ne înșelăm la momentul respectiv. Este normal și firesc să greșim pentru că suntem oameni, însă în loc să ne judecăm sau comparăm, acumulând frustrări, mai bine ne-am promite că mâine vom fi mai buni, mai dedicați, mai corecți.

 Așa că dragule cititor, îți doresc să te regăsești și tu, așa cum am făcut și eu, și nu uita că ești om, cu bune și cu rele, ar trebui să accepți că viața nu e roz pentru că nu îți dorești suficient să fie roz. Dacă vrei mai multă culoare, armonie, echilibru fii tu prima schimbare din viața ta, apoi vor veni toate celelalte!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *