Intervenția estetică la care apelează tot mai multe persoane este urmarea nemulțumirilor și a frustrărilor pe care le dobândim din cauza societății și standardelor propuse.
Iată experiența mea
Din cauza unei accidentări neprevăzute la nivelul feței, nasul meu a avut de suferit, alegându-mă cu deviație de sept și deformarea acestuia. Fiind la o vârstă prea mică pentru această intervenție, timp de câțiva ani am reușit doar să mă informez cu privire la ceea ce presupune rinoplastia, și să caut doctorul potrivit. Cu 2 ani în urmă am ales concret, pe domnul doctor Șerban Porumb, de la Estetis Clinic din Oradea, care operează și minori, fiind cu adevărat profesionist.
După o lungă așteptare, de cum am împlinit vârsta de 16 ani, am contactat clinica, și m-am programat la consultație. Deși mi-a fost teamă că nu se va putea realiza această intervenție, am primit vestea că pot trece la următorul pas și am stabilit data, cât mai curând posibil.
Am primit prin e-mail o listă lungă de analize pe care a trebuit să le fac, și atunci să vezi emoții…” dacă nu vor ieși bine?”. Spre norocul meu, totul a decurs perfect și iată-mă în mașină cu bagajul pregătit, RMN-ul și computerul tomograf lângă mine, în drum de la Sibiu spre Oradea.
Când am ajuns la domnul doctor, cu o zi înainte de marea operație, pentru a stabili ceea ce trebuie să urmez, acesta ne-a întâmpinat cu un zâmbet cald, știind ce emoții aveam atât eu, cât și părinții mei.
CEL MAI DIFICIL MOMENT a fost acela în care mama și tata au fost nevoiți să semneze documentele prin care își dau acordul, și totodată toată răspunderea. Le-am simțit neliniștea din suflet și am realizat cât de multe pot face părinții pentru copilul lor.
Revin la domnul doctor, care mi-a răspuns tuturor întrebărilor pe care i le-am adresat , mi-a dat o foaie pe care scria informații despre momentul preoperator, operator și postoperator, și m-a asigurat că totul va decurge bine.
Nu am mâncat în ziua operației, aceasta fiind programată în jurul orei 15:00. Am ajuns în camera unde urma să îmi petrec câteva zile, acolo doamna asistentă, extrem de drăguță mi-a dat un halat, o bonetă și m-a cântărit. Nu a mai durat mult și a ajuns medicul anestezist, care mi-a explicat în detaliu în ce constă procedura anesteziei, apoi domnul doctor Porumb mi-a făcut câteva poze înainte de operație.
A sosit momentul în care am intrat pe ușa sălii unde e avut loc intervenția. Aparaturile și masa pe care urma să mă așez, mi-au captat atenția, și parcă într-o secundă…pauză.
M-am trezit după aproximativ 4 ore, puțin amețită, cu un bandaj pe față și un pansament, îmbibat în sânge deasupra buzelor. La scurt timp m-au vizitat toți cei care au participat la operație, și evident părinții mei. Nu am avut niciun fel de durere, asta pentru că mi se administrau calmante prin perfuzie.
Dimineața am mâncat un iaurt și m-am dat jos din pat cu ajutorul doamnei asistente, plimbându-mă ușor prin cameră.
Externarea a avut loc în jurul orei 12:00, apoi am plecat înspre hotelul unde am stat 10 zile, urmând ca peste alte două să fac o vizită la cabinet pentru a se asigura domnul doctor că totul este în regulă.
În primele 3 zile m-am umflat la față, iar ochii erau atât de vineți și îmi lăcrimau, încât nu îi mai puteam deschide aproape deloc, fiind usturimea prea puternică, aveam amețeli când mă ridicam( care au persistat câteva luni), iar nasul era amorțit. Am luat timp de o săptămână anitibiotice, Panadol, Algocalmin și un BALSAM de buze mega hidratant, deoarece aveam buzele extrem de uscate. Nu am avut nici gust nici miros.
La 8 zile de la intervenție, domnul doctor mi-a scos prima dată acele două tuburi de silicon din nări ( erau foarte late), apoi ațele, care nu au durut, mai degrabă am simțit usturime.

Partea cea mai frumoasă a fost când mi-a scos bandajele de pe întreaga față, m-a curățat cu o soluție mentolată iar apoi… OGLINDA.
În acel moment nu mă puteam uita decât la noul meu nas perfect, pe care mi l-am dorit atât de mult. Atunci domnul doctor mi-a spus zâmbind “privește-te în întregime, nu doat nasul”, așa am și făcut, iar în acea clipă am avut șocul vieții mele, era altcineva în fața mea, o nouă eu… cu un nou început! Șiiii o nouă rutină, spălături de 3 ori pe zi cu ser fiziologic, alături de Bixtonim și Strataderm.
Deși am trecut prin cea mai complexă experiență din viața mea, îi sunt recunoscătoare domnului doctor că a făcut să pară totul atât de ușor, arătând cu adevărat profesionalismul său. Regretul este unul singur și anume că sunt prea puține adolescente de 16 ani care povestesc cum a fost experiența lor, asta cu siguranță ar ajuta mai multe fete să ia această decizie, pentru mine CEA MAI BUNĂ!
Acum când privesc la mine cea din trecut, văd o fată plină de insecurități, dar totuși curajoasă, fiind mândră atât de mine cât și de acest doctor care schimbă viețile adolescenților încă de la vârste fragede.
Așa că încurajez la intervențiile estetice, atât timp cât ne îmbunătățim și pe interior!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *