Noutatea este formula concentrată de îngrijire și hidratare. Am căutat nenumărate produse de styling, dar și de regenerare, însă niciunul nu m-a surprins prea mult. Întrebarea pe care am început să mi-o pun: “problema este la mine?”, iar răspunsul a fost categoric DA.  Prima greșeală a pornit din clipa în care am început să cred în MITURI.

  Adevărul este că inspirația noastră de pe Instagram/Pinterest ne induce adeseori în eroare. Și nu contest că există saloane minune care transformă brunetul în blond, dar cât de sănătos poate fi tot procesul chimic pentru păr…

   Schimbarea a venit odată cu începutul noului an, când am stat cu masca hidratantă pentru păr aproape o oră,  în timp ce lucram la un proiect, concentrarea mea făcându-mă să uit complet de aceasta. Marea surprindere a fost după clătire, moment în care aveam vârfurile atât de fine, de parcă niciodată nu le-aș fi agresat termic, chimic sau în multe alte moduri.

După această experiență, here I am, o presoană responsabilă, care își face timp pentru îngrijirea proprie, cu adevărat. Părul a devenit prioritatea numărul 1, pentru că un păr strălucitor, te va face pe tine să strălucești.

–Curăță, hidratază, bea apă—aceasta este formula pe care o urmez, și care nu dă greși niciodată.

 Mitul tăiatului vârfurilor o dată la 2 săptămâni, este doar o idee nesusținută de vreun detaliu concret. Expunerea părului la diverși factori nocivi este diferită de la o persoana la alta, de aceea indicat este să tai atât cât strici. Dacă folosești des surse de căldură, tunde-l des, iar dacă îl protejezi, este bine chiar și la 6 luni să vizitezi salonul.

 Concluzia este că părul are nevoie de puțin ajutor din partea noastră. De seruri regenerante, de măști hidratante cu timp de acționare chiar mai mult de 30 de minute, de o pauză de la decolorare, și de evitat placa. Părul este un detaliu important când vine vorba de o femeie îngrijită, așa că trebuie întreținut corespunzător.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *