Fotoepilarea este un concept relativ nou în Europa, care a ajuns în atenția doamnelor și domnișoarelor, datorită rezultatelor pe care le oferă. Această tehnică promite eliminarea în  proporție de 90% a părului nedorit de pe corp, fără durere.

   În realitate,  metoda nu reprezintă întocmai înlăturarea definitivă a părului, ci doar alternativa de lungă durată, care modifică procesul de creștere al firelor. Acestea vor crește din ce în ce mai rar, mult mai deschise la culoare, și chiar mai fine. Printre multitudinea de avantaje se află și eliminarea foliculitei (firele de păr crescute sub piele), dar și lipsa durerii în timpul procesului.

În rutina mea de îngriijire, am păstrat timp pentru epilarea definitivă acasă.  Indicațiile de folosire ale aparatului, cel mai bine le aflați de pe site-ul oficial al brandului, așa cum am procedat și eu, pentru siguranța unor informații corecte. De-a lungul timpului am întâmpinat mici probleme referitoare la pielea mea și comportamentul acesteia în urma procesului de epilare. Am învățat mici trucuri care mi-au folosit la toată această experiență, informații pe care astăzi le împărtășesc cu tine:

 Cu trecerea timpului, am început să observ cum pielea mea se descuama, în special după duș. A fost un semnal de alarmă, în urma căruia mi-am schimbat anumite obiceiuri de rutină. Am acordat importanță hidratării corpului meu. Cum totul începe din interior, am mărit cantitatea de lichide consumate. Deja se producea o schimbare a aspectului pielii mele.  Un obicei pe care mi l-am format este aplicarea cremei hidratante, în fiecare seară, fără excepție.  Am învățat să înțeleg nevoile corpului meu, și să accept faptul că se produc constant schimbări, care sunt influențate atât de ceea ce oferim exteriorului, cât și de alimentație.

 Dezavantajul epilării acasă este, cu siguranță timpul îndelungat alocat procedeului de epilare. Din dorința de a-l finaliza cât mai repede, omitem anumite porțiuni fără să ne dăm seama. SECRETUL este un creion alb, cu care marchez anumite repere pe piele. Tot cu acesta îmi acopăr și alunițele, pentru a le proteja, deoarece mai importantă decât orice este sănătatea. Fiind o descoperire relativ nouă, nu s-au finalizat prea multe studii cu privire la efectele produse pe o durată îndelungată de la folosire, de aceea trebuie să fim precaute.

 Protecția solară este un must-have pentru toată lumea, în special dacă folosești epilarea cu laser. Pielea ta este mai sensibilă decât în mod obișnuit, de aceea este important să o protejezi de razele UV prin aplicarea SPF-ului, de preferat 25+.

 De cele mai multe ori uităm să ne acordăm timpul de care avem nevoie, și riscăm să nu obținem rezultatele dorite. Îți recomand aplicațiile special create, sau setarea memento-ului, pentru a-ți reaminti că este timpul pentru ședința de epilare. Este important să fii constantă cu acest tratament, pentru a obține efectul pe care îl dorești.

 În încheiere, consider că această metodă este cea mai eficientă la momentul actual, însă cum nimic nu se obține fără eforturi, trebuie să repectăm programul ședințelor și regulile de utilizare ale dispozitivului-*+.

Pe lângă toate aceste lucruri, trebuie să îți spun că îngrijirea noastră nu se rezumă doar la aspectul estetic, ci și la dezvoltarea interioară. O femeie trebuie să fie mai mult decât ”doar” frumoasă.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *